Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Top Top

Αρχική   /   Η ομάδα μας  /  Αρετάκη Επιστήμη
a

Αρετάκη Επιστήμη

Καθηγήτρια Φιλόλογος

  • 2310766796
  • epistimi.aretaki@hotmail.com

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και έζησα στη Νέα Πέλλα του Νομού Πέλλης έως τα 18 μου έτη, όταν και εγκαταστάθηκα στη Θεσσαλονίκη για σπουδές, για να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου.
ΣΠΟΥΔΕΣ: Το 2000 πήρα το πτυχίο μου από το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
ΚΑΡΙΕΡΑ: Η αγάπη μου για τη διδασκαλία με οδήγησε από πολύ νωρίς( 1996) στην κατ’οίκον παράδοση φιλολογικών μαθημάτων. Παράλληλα, επεδίωκα την παρακολούθηση προγραμμάτων για την επιμόρφωσή μου, την παιδαγωγική μου κατάρτιση και τη βελτίωση του τρόπου και της ποιότητας διδασκαλίας μου. Συμμετείχα σε σεμινάρια με θέματα τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου, τη δημιουργική διδασκαλία, τη διδασκαλία σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.
Η καταγωγή μου από τον ιστορικό Δήμο Πέλλας και  η αγάπη μου για τον Πολιτισμό και τη διάδοση του αποτέλεσε  το 2000 - 2002 εφαλτήριο για την ενασχόλησή μου με τις Δημόσιες Σχέσεις του Δήμου Πέλλας, έχοντας την πλήρη ευθύνη για την επικοινωνία των δράσεων του Δήμου, αλλά και τη διάδοση της πολιτιστικής και ιστορικής μας κληρονομιάς.
Η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια « Ωρίωνας» ξεκίνησε το 2003 και έως σήμερα  διδάσκω Έκθεση και Αρχαία σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, έχοντας συγγράψει φροντιστηριακά βοηθήματα για τα αντίστοιχα μαθήματα.
ΩΡΙΩΝΑΣ: Το επίκεντρο βέβαια του ενδιαφέροντος βρίσκεται κυρίως, όπως είναι εύλογο, στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι πέραν του γνωστικού αντικειμένου χρειάζονται εμψύχωση και ψυχολογική υποστήριξη καθόλη την ψυχοφθόρα  αυτή περίοδο της προετοιμασίας τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι γεγονός πως τα Φροντιστήρια « Ωρίωνας» εκτός από τους έμπειρους και άρτια καταρτισμένους καθηγητές, την απόλυτη οργάνωση και τις εκσυγχρονισμένες μεθόδους διδασκαλίας διακρίνονται και για την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, γεγονός που με εκφράζει απόλυτα.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ: Στον περιορισμένο ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με την προσωπική ανάπτυξη.