Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Top Top

Αρχική   /   Εκπαιδευτικό προσωπικό  /  Σαλασίδου Σοφία
a

Σαλασίδου Σοφία

Θεωρητικές Επιστήμες Φιλόλογος

  • salasof@yahoo.gr

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη όπου και εξακολουθώ να ζω και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νεάπολης από το πρώτο Ενιαίο Λύκειο της οποίας και αποφοίτησα το 1995.
ΣΠΟΥΔΕΣ: Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 2001 παίρνοντας πτυχίο από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια της φοίτησής μου παρακολούθησα συνέδρια γλωσσολογίας, αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν συνεχίζοντας την παιδαγωγική μου κατάρτιση έλαβα μέρος σε σεμινάρια ενηλίκων με θέματα που αφορούν κίνητρα για δημιουργική διδασκαλία, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών.
ΚΑΡΙΕΡΑ: Στο χώρο της μέσης εκπαίδευσης δραστηριοποιούμαι από το 2003 και ειδικότερα με τα   φροντιστήρια «Ωρίωνας» συνεργάζομαι από το 2008, στο χώρο των οποίων η επαφή με αξιόλογους συναδέλφους με βοήθησε στην απόκτηση εμπειριών, ενώ η επικοινωνία με τους μαθητές μου παρέχει τη δυνατότητα να υλοποιώ το όνειρό μου, τη μετάδοση δηλαδή όχι μόνο της ίδιας της γνώσης αλλά και της αξίας της για τη μετέπειτα ζωή των νέων.
ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Η αγάπη μου μάλιστα αυτή για τον χώρο των γραμμάτων με ώθησε να ενταχθώ από το 2013 στη συγγραφική ομάδα γνωστού εκδοτικού οίκου της πόλης μας που ασχολείται με την έκδοση σχολικών εγχειριδίων για το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας και για τις τρεις τάξεις του Λυκείου.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ: Η διδασκαλία και η συγγραφή απορροφούν όπως είναι αναμενόμενο τον περισσότερο από τον χρόνο μου, ενώ όσο απομένει προσπαθώ να τον διαθέτω στα δυο μου παιδιά, η παιδεία και εκπαίδευση των οποίων με απασχολούν εξίσου με την αντίστοιχη των μαθητών μου.