Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Top Top

Αρχική   /    /  Ξυλά Ελευθερία
a

Ξυλά Ελευθερία

Φιλόλογος

Βιογραφικό

ΣΠΟΥΔΕΣ: Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η κατεύθυνση που επέλεξα ήταν της Ιστορίας. Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη, στην οποία ζω και εργάζομαι από τότε.
ΚΑΡΙΕΡΑ: Αρχικά εργάστηκα ως ιστορική ερευνήτρια σε εκθεσιακές συλλογές μουσείων της Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκα με τον εκπαιδευτικό τομέα, παραδίδοντας φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. Αυτή τη περίοδο, βρίσκομαι στη διάρκεια της ολοκλήρωσης των Μεταπτυχιακών μου Σπουδών, που αφορούν το αντικείμενο της Ιστορίας, συγκεκριμένα της «Δημόσιας Ιστορίας».
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ: Το 2016, συμμετείχα σε πρακτική άσκηση σχετική με τη «Διδακτική της Γλώσσας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων». Στη συνέχεια, εργάστηκα στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με στόχο την ανάδειξη του θέματος του Ολοκαυτώματος μέσα από την αρχειονομική εργασία, τις τυπογραφικές επιμέλειες, τις μεταγλωττίσεις και την επεξεργασία υλικών εκθέσεων.
Έχω παρακολουθήσει ένα σύνολο συνεδρίων και εκδηλώσεων σχετικών με αρχαιολογικά και ιστορικά γεγονότα, αλλά και εκπαιδευτικά και ψυχολογικά που αφορούν το παιδί, την αντιμετώπισή του στη σχολική τάξη και τον οικογενειακό κύκλο.
ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ: Κατέχω πτυχία ξένης γλώσσας, γραφής Braille, οδήγησης, πληροφορικής και Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών, επιδιώκοντας συνεχή εξέλιξη σε ποικίλους κλάδους.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ: Τα ενδιαφέροντα μου αφορούν την Ιστορία, την Εκπαίδευση, τους Τόπους Μνήμης, την Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης. Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με την Αρθρογραφία, τη Μουσική, τον Κινηματογράφο και την ανάγνωση Βιβλίων. Ταυτόχρονα, επιδιώκω την ικανοποίηση των ψυχικών και πνευματικών μου οριζόντων μέσω των Ταξιδιών και της επίσκεψης Πινακοθηκών και Μουσείων.

Το εμβληματικό απόφθεγμα μου είναι η φράση του Κ. Π. Καβάφη:
«Κι εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι».